Neelie Kroes ontvangen door De Goede Gastvrouw

Neelie Kroes ontvangen door De Goede Gastvrouw

Neelie Kroes, oud-eurocommissaris en huidig special envoy van StartupDelta, bracht een bezoek aan Groningen. Waarom? Om kennis te maken met het Startup-klimaat in Noord-Nederland. Ik had vanuit De Goede Gastvrouw de eer om het middagprogramma te begeleiden.

StartupDelta

StartupDelta heeft als doel om van Nederland dé Europese vestigingsplaats voor startups maken. Een doel dat alleen haalbaar is, als heel startup Nederland met elkaar gaat samenwerken. Neelie Kroes ziet het als haar taak om die samenwerking te stimuleren vanuit StartupDelta.

Neelie Kroes Evelien Bouma Dagvoorzitter Presentator Gespreksleider

StartupDelta meets Startup North

Neelie Kroes en haar team bezochten Groningen op uitnodiging van Gemeente Groningen. In samenwerking met het Launch Café is een dagprogramma samengesteld.

’s Ochtends bezocht het team de Mediacentrale, daar presenteerden zich een aantal succesvolle startups, zoals Crowdynews, CataWiki. Tussen de middag vond er een lunchsessie plaats met wethouders, bestuurders, vertegenwoordigers en ondernemers uit Noord-Nederland. Aan het eind van de middag vond het Startup North festival plaats in het Infoversum, een festival met pitches, live muziek en een speech van Neelie.

De Goede Gastvrouw als gespreksleider

In opdracht van Gemeente Groningen had ik de eer om het middagprogramma te begeleiden. Een besloten bijeenkomst met wethouders, bestuurders, vertegenwoordigers en ondernemers uit Noord-Nederland.

Na een energieke opening door Mark Vletter, volgden er twee interessante presentaties. Niek Huizenga vertelde over het startup ecosysteem en Sigrid Johannisse over StartupDelta. Vervolgens gingen de gasten met elkaar in gesprek; Wat doen wij voor het Startup Ecosysteem? Wat kunnen we nog beter doen? Hoe kunnen we daarin met elkaar samenwerken?

Wat volgde was een energiek gesprek. Inclusief oproepen, ideeën, tips en initiatieven. En zelfs na het vertrek van Neelie, bleven de gasten lang doorpraten over hoe de krachten te bundelen voor een nog beter startup ecosysteem.

Neelie Kroes Evelien BoumaMeer over Neelie haar komst naar Groningen:

Neelie bezoekt Voys in Mediacentrale

Neelie bezoekt het Launch Café

DvhN over Neelie haar komst

Evelien Bouma als gastvrouw

Al met al was het een erg geslaagde dag vol kennis en inspiratie. Organiseer je een bijeenkomst en wil je dat ik die kom begeleiden? Laten we dan een keer kennismaken! Neem contact op en wees welkom!

Onze goede gasten